Handelsvillkor

Edgyfoods.se är en webbshop som erbjuder livsmedel till privata konsumenter. Edgyfoods.se ägs och drivs av:

Edgy Foods ApS
Blokken 21
3460 Birkerød
Danmark
Tlf. 45 82 82 22
kontakt@edgyfoods.se
CVR: 34698716

1. Generellt

Dessa villkor gäller för konsumenter som handlar på edgyfoods.se

Notera: För att kunna köpa varor på edgyfoods.se ska du:

  • acceptera dessa handelsvillkor,
  • förse oss med ditt namn och adress (inklusive giltig leveransadress), telefonnummer, e-mailadress, betalningsinformation och annan obligatorisk information och
  • vara ägare eller auktoriserad innehavare av ett giltigt betalnings-/kreditkort för köp av varorna.

2. Personligt konto
Det är möjligt att upprätta ett personligt användarkonto, så du inte behöver skriva in all information som namn, adress m.m varje gång du handlar i vår shop. Notera att detta inte är nödvändigt för att handla på vår webbshop!

Du är själv ansvarig för att hålla ditt användarnamn och lösenord hemligt och för att begränsa tillgången till ditt användarnamn, lösenord och konto, och du accepterar att ta på dig ansvaret för alla de aktiviteter och köp, som sker på ditt konto, om inte sådana aktiviteter eller inköp utförs av en tredje part som har åtkomst till ditt konto på ett sätt som inte beror på försummelse eller oaktsamhet från din sida.

 

3. Beställning
Inlämning av order till vår hemsida är inte ett juridiskt bindande avtal. När du har lämnat in din order till vår hemsida, kommer vårt system automatiskt att skicka dig ett e-mail, där det framgår vilka varor du har beställt. Det är endast en elektronisk kvittering för mottagande av din order, Du ska vara uppmärksam på, att det automatiska svar (via e-mail) inte är en juridiskt bindande orderbekräftelse, när du bekräftat har du ingått ett avtal. Edgy Foods ApS har således möjlighet att annullera din order som följd av tryckfel, utsålda varor, tekniska problem, misslyckad leverans eller liknande situationer. Bindande orderbekräftelse/faktura sänds först till dig, när vi har avsänt varorna som du beställt. Du mottar i det avtalet också ett e-mail med tillhörande track & trace nummer.

 

4. Priser
Alla våra priser är angivna i SEK och inkluderar moms. Fraktomkostnader vid order över 300 SEK med leverans inom Sverige är gratis. Vid order under SEK 300 tillkommer frakt. Dessa fraktkostnader blir inkluderade i priset, vilket är listade på Edgy Foods webbshops produktsidor, och kommer framgå omedelbart innan du skickar iväg din slutgiltiga beställning. Vi reserverar oss för ev tryck- och korrekturfel samt avgifts- och prisförändringar.

 

5. Betalning
Betalning för beställda varor kan ske odling via Visa, Mastercard och Maestro kort. Det uppstår ingen kostnad vid betalning på edgyfoods.se. Kortinformationen överförs SSL-krypterad mellan kunden och edgyfoods.se. Vi använder betalningssystemet QuickPay som är certifierat efter PCI-standarden (läs mer på www.quickpay.net/se). Personupplysningar (namn, adress osv.) krypteras inte. Beloppet dras först från ditt kort när din order är bekräftad och de beställda varorna sänts.

 

6. Leverans och frakt
Det är 1-3 dagars leveranstid på lagervaror hos Edgy Foods. Alla paket skickas 1-3 vardagar efter ordern är mottagen. Vi sänder våra paket inom Sverige med  GLS. Du mottar ett e-mail med track & trace nummer är din order har lämnat vårt lager. Du hittar våra fraktpriser här. Förväntad leveranstid är ca. 2-4 dagar från att din beställning lagts. När varorna sänds från vårt lager, mottar du ett e-mail som kvitto för avsändningen samt track & trace nummer.

Leverans anses klar, när varorna har kommit i ditt innehav. Alla leveranser måste bekräftas vid mottagandet.

 

7. Ångerrätt

14 dagars ångerrätt.
Du har rätt till att ångra ditt köp från detta avtal utan anledning i 14 dagar. Ångerrätten löper ut 14 dagar efter den dag, då du eller av dig utsett bud (dock inte fraktföraren) får varorna i fysiskt innehav.

Utnyttjande av ångerrätten
För att använda din ångerrätt ska du innan ångerätten löpt ut, meddela oss ditt beslut om att ångra ditt köp i en tydlig förklaring sändas via brev eller e-mail till 

Edgy Foods ApS
Blokken 21
3460 Birkerød
Danmark
Email: kontakt@edgyfoods.se

Tillbakabetalning
Om du använt din ångerrätt, ersätter vi alla betalningar som mottagits från dig, även inkluderat leveranskostnad utan onödig fördröjning och under alla omständigheter senast 14 dagar från det datum då vi mottagit ditt meddelande om ditt beslut om att använda din ångerrätt. Vi genomför ersättningen med samma betalningsmedel, som du använde vid den ursprungliga transaktionen, om vi inte uttryckligen har överenskommit om något annat.

Vi kan kvarhålla ersättningen tills vi har mottagit varornas retur, eller att du har visat dokumentation för att ha returnerat varorna.

Returnering av varor etc.
Om du önskar att returnera en order, ska du skicka varorna till

Edgy Foods ApS
Blokken 21
3460 Birkerød
Danmark

utan onödig fördröjning och senast 14 dagar från det datum, då du har informerat oss om användningen av din ångerrätt. Tidsgränsen är hållen, om du returnerar varorna inom 14 dagar. Kopia av orderberkäftelsen bifogas vänligen med de returnerade varorna. Du ansvarar för varorna från tidpunkten för varornas leverans till dig och eventuella skador av produkterna. Vid returnering är du ansvarig för att varan är skyddande paketerad. Vissa varor kan beroende på dess egenskaper inte returneras med normal post. Detta gäller för produkter i glasemballage. Du ska stå för de direkta kostnaderna för att returnera varan.

 

8. Reklamationsrätt
Det är två års reklmationsrätt efter köplagen. För varor med begränsad livslängd är din reklamationsrätt dock begränsad till hållbarhetsperioden, det är vanligt för den berörda varan. Upptäcker du ett fel eller en brist vid köpt vara, ska du som förbrukare så snart som möjligast och inom rimlig tid underrätta Edgy Foods ApS och förklara, vilka felen eller bristerna är. Om du reklamerar inom två månader efter att felet upptäckts, kommer reklamationen alltid vara lämplig. Reklamation kan ske via e-mail till kontakt@edgyfoods.se. Är reklamationen berättigad, ersätter vi dina (rimliga) fraktkostnader. Varan ska alltid skickas tillbaka i skyddat emballage, och kom ihåg att få kvittot för frakt, så vi kan betala tillbaka dina fraktkostnader.

 

9. Överklagan
En överklagan av en vara eller tjänst köpt av oss kan överklagas hos Konsumentverket

 

10. Dataskydd
För att du kan ingå avtal med oss, har vi användning för följande personinformation: Namn, adress, telefonnummer och e-mailadress. Vi registrerar dina personuppgifter med det avsikt att kunna leverera varor till dig (om du givit ditt samtycke till detta), att informera dig om produkter och kampanjer som vi tror kan vara av inreses för dig. Den registrerade informationen hittar du på hemsidan under ”Mitt konto”. 

När det samlas in personuppgifter via mountainfield.eu, försäkrar vi att det alltid sker vid ditt uttryckliga samtycke, således att du är informerad om vilken information och upplysningar som insamlas och varför.

Som registerad hos mountainfield.eu har du alltid rätt att göra invändning mot registreringen. Du har också rätt till att invända mot vilka upplysningar som är registrerade om dig. Dessa rättigheter har du efter lagen om persondata och frågor kring detta hänvisas till kontakt@edgyfoods.se.

Din information vidarbefodras eller säljs inte till en tredje part, dock vidarbefodras din e-mailadress till fraktförare i förbindelse med avsändning av postpaket (så du kan motta information om leverans, samt track & trace nummer).

Personuppgifter registreras hos Edgy Foods ApS och bevaras i fem år, därefter utgår de. Kunduppgifter bevaras och transmitteras okrypterat. Betalningsdata transmitteras naturligtvis krypterat, se punkt 5 (Betalning) och används endast till genomförandet av din betalning av köpta varor.

 

11. Lag och jurisdiktion
Dessa handelsvillkor samt ditt köp av varor från mountainfield.eu omfattas av och skall tolkas i överensstämmelse med svensk lag. Eventuella tvister eller krav som kan uppstå i förbindelse med dessa handelsvillkor eller ditt köp av varor från edgyfoods.se (däribland tvister eller krav utanför kontrakt) skall regleras och tolkas enligt svensk materiell lag. Du accepterar det svenska domstolsväsendets exklusiva jurisdiktion för att avgöra tvister som kan uppkomma genom dessa användarvillkor.