Tryfflar och raw-bollar med frystorkat frukt

Superläckra tryfflar och raw-bollar med frystorkat frugtpulver 🎄. 


Kokos- och citrontryffel med blåbär- eller hallonpulver

Ingredienser;
200 g vitchoklad
½ dl vispgrädde
1 ekologisk citron, finrivet skal
1 dl riven kokos
Till dekoration; 4 – 5 mska frystorkat blåbärs- eller hallonpulver. Använder du bitar så bara krossa dem i en mortel.

Så här gör du;
Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt.
Tillsätt vispgrädden samt citronskal. Låt det smälta ihop på svag värme. Dra kastrullen ifrån värmen och tillsätt kokosen. Häll smeten i en vid skål eller form. Låt den stelna till det går att rulla den.
Rulla till kulor och rulla i antingen frystorkat hallon-, eller blåbärspulver.

Raw Lakritsbollar med apelsinpulver

Ingredienser;
2 dl mandel
1½ dl russin
3 msk agavesirap
1 msk kokosolja
2 msk lakritspulver
Till dekoration; 4-5 msk frystorkat apelsinpulver (eller valfri frukt) om du använder bitar så bara mortla dem till pulver.

Så här gör du;
Mixa mandeln i en blender eller matberedare. Kör tills de är finhackade. Tillsätt resten av ingredienserna utom apelsinpulvret, och kör tills det är en fast deg. Rulla till bollar ca 20 st.
Häll upp hallonpulvret på en tallrik och rulla bollarna i det.
Ställ i kyl eller frys.


Raw Pepparkaksbollar med hallonpulver

Ingredienser;
2 dl mandel
1½ dl russin
3 msk agavesirap
1 msk kokosolja
3 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald nejlika
½ krm salt
Till dekoration; 4-5 msk frystorkat hallonpulver (eller valfri frukt) om du använder bitar så bara mortla dem till pulver.

Så här gör du;
Mixa mandeln i en blender eller matberedare. Kör tills de är finhackade.
Tillsätt resten av ingredienserna utom hallonpulvret, och kör tills det är en fast deg. Rulla till bollar ca 20 st.
Häll upp hallonpulvret på en tallrik och rulla bollarna i det.
Ställ i kyl eller frys.