Superläckra proteinkakor med Edgy Veggie Granulat som extra proteinkälla. Perfekta att äta när sötsugen smyger sig på!
Ingredienser:
2,5 dl havregryn
2,5 dl Edgy Veggie Granulat
1 tsk bikarbonat
¼ tsk salt
5 msk mandelsmör (går också bra med jordnötssmör eller vad man har hemma)
1 tsk vaniljsocker (¼ tsk koncentrerat vaniljpulver)
1 ägg
¾ dl råsocker
¾ dl hackad choklad
Så här gör du:
Värm ugnen till 175°C.
Blanda havregryn och EV granulat. Dela i två delar, och kör ena delen i en matberedare eller mixa till mjöl. Blanda nu den mixade delen med den som inte är mixad. Lägg till bakpulver och salt.
Ta en ny bunke och blanda mandelsmör och socker. Lägg till ägg och vanilj. Blanda ordentligt. Tillsätt försiktigt de torra ingredienserna till smörblandningen. Blanda till sist försiktigt i chokladbitarna.
Gör bollar som du lägger ut på en bakplåt. Platta till dem, de rinner inte ut så mycket.
Baka av i 8-10 minuter, tills botten på kakorna är lätt bruna.