Denna italienska klassikern, Spaghetti Bolognese, är alltid populär — lätt att förbereda och med ingredienser som ofta finns i skafferiet. Här får du recept på en vegetarisk version med Edgy Veggie som proteinkälla. Du kan ändra eller tillsätta andra kryddor efter smak och lust!
Ingredienser:
1 påse Edgy Veggie Granulat
3 dl kokande vatten/buljong
1 lök
2 stora vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1½ dl rödvin
4 msk tomatpuré
1 burk tomater hackade
2 dl vatten
2 tsk oregano
Salt och peppar
Så här gör du:
Häll en påse Edgy Veggie i en skål och tillsätt 3 dl varmt vatten eller buljong. Lät stå tills vätskan absorberats.
Hacka lök och vitlök, bryn i olja i en gryta. Tillsätt Edgy Veggie, rödvin och de hackade tomaterna. Rör ned tomatpurén i vattnet och häll i grytan tillsammans med oregano. Lät såsen småkoka i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera med nykokt spagetti.