Solroskärnedressing i tre varianter

Tre härliga dressingar, som alla är baserade på vårt ekologiska solroskärnesmör. Använd dem till salladen eller som dipp till grönsaksstavarna.

Solroskärnesmöret är framställt av 100 % solroskärnor. Det har en god nötaktig smak och är naturligt rik på protein och fiber. Det innehåller dessutom massvis av vitaminer, framför allt E-vitamin, och många mineraler. Fantastisk som pålägg, i röror eller som här - i en dressing.


Ingredienser:

Basrecept:
3 msk solroskärnesmör
1 msk agavesirap
1 tsk olivolja
½ tsk äppelcidervinäger
Vatten

Basilika och vitlök:
1 tsk torkad basilika
1 tsk vitlökspulver

Curry:
1 tsk currypulver
½ tsk paprikapulver
½ tsk gurkemejepulver

Thousand Island:
2 msk ketchup
1 ättiksgurka skuren i små tärningar
10 g paprika skuren i små tärningar

Så här gör du:

Häll alla ingredienserna från basreceptet i en skål.
Rör runt ordentligt med en handvisp.
Tillsätt lite kallt vatten om dressingen är för tjock.
Tillsätt nu ingredienserna från den valda varianten till basreceptet och rör runt ordentligt.
Servera till sallad eller till några goda grönsaksstavar.