Socca bröd

Socca bröd är streetfood ifrån härliga Nice. Kallas också farinata eller kikärtspannkaka och är glutenfritt och utan mjölkprodukter!

Ingredienser:
3 dl ekologisk kikärtsmjöl
3 dl vatten
1½ msk god olivolja
½ tsk salt
+ den topping man vill ha (om man vill ha topping)

Så här gör du:
Vispa samman kikärtsmjöl och vand, vispa i olivoljan och saltet. Låt stå i 30 minuter

Sätt under tiden ugnen på 250°C. När det återstår 5 minuter tills mjölblandingen har vilat, sätt in en ugnssäker stekpanna i ugnen. Låt den bli riktigt het.

Efter 30 minuter (5 för stekpannan). Ta ut stekpannan (var försiktig nu är den riktigt varm!!). Häll i 1 tsk olivolja så att den täcker botten. Häll i smeten.

Sätt in stekpannan i ugen och låt den tillagas. Det tar ca 5-8 minuter. Den är färdig när den släpper kanten och börjar bli lite brun.

Vi har vid något tillfälle lagt på lite ost som fått smälta. Det är helt enkelt ens fanatasi som får avgöra vad man lägger på. Man kan också bara strö på lite örtkryddor och havssalt.