Hodmedod's ekologiske bondbönor är ett fantastiskt alternativ till kikärtor som en bas i en hummus, men utan behovet att blötläggas eller mixas ihop med en matberedare. Denna bondbönshummus är klar på 30 minuter!
För en ännu mer närproducerad hummus, prova att byt ut olivoljan till en kallpressad rapsolja och hasselnötskräm istället för tahini!
4 portioner
För en ännu mer närproducerad hummus, prova att byt ut olivoljan till en kallpressad rapsolja och hasselnötskräm istället för tahini!
4 portioner
Ingredienser:
100 g Brutna ekologiska bondbönor
2 msk Tahini
2 msk Olivolja
2 msk Citronsaft
1 liten klyfta vitlök
½ tsk torkad chilli
½ tsk citronskal
1 msk hackad Persilja eller Mynta
Rökt paprika som topping
Så här gör du:
Koka de delade torkade bondbönorna i rikligt med vatten i 30 minuter. (Efter 30 minuter kommer bönorna vara mjuka och krämiga men din hummus kanske blir lite klumpig, för en mjukare konsistens bör du koka i 40 minuter i vatten som precis täcker bönorna).
Undertiden det kokar, blanda tahinin, olivoljan och citronsaften. Addera chilin och citronskalet, och persiljan/myntan. Krossa och finhacka vitlöken och addera sedan.
När bönorna är kokade, torkade och placerade i en skål så häller du i tahinidressingen.
Toppa med lite mer olivolja, hackad persilja och rökt paprika! Njut!