Rombollar med carlinärtor

Fantatiskt goda rombollar fyllda med goda ingredienser. Perfekta när man är hungrig eller sugen på något gott.

10 bollar

Ingredienser:

100 g torra carlinärtor
100 g färska dadlar
50 g hallonmarmelad
25 g grova kokosflingor
10 g lönnsirap
2 msk kakaopulver
1/2 tsk romarom
1/2 tsk vaniljsocker


Extra:
Grova kokosflingor
Frystorkade bär - ex hallon, blåbär och/eller jordgubbar

Så här gör du:

Lägg ärtorna i blöt över natten.
Häll av vattnet och lägg ärtorna i en gryta och täck de med vatten.
Koka ärtorna mer - ca en timme.
Ställ sedan ärtorna vid sidan och låt kallna.
Kärna ur dadlarna och lägg de i en foodprocessor eller mixer. Tillsätt carlinärtorna, grova kokosflingor, marmelad, lönnsirap, kakaopulver, romarom och vaniljsocker.

Blanda till en nästan enformig och kladdig massa uppnås. Forma massan till 10 bollar och rulla de i kokosflingor och frystorkade bär.

Förvara rombollarna i kylskåp - hållbarheten är 5 dagar.