Risrätt med Edgy Veggie

Denna härliga veganska risrätt är en superbra vardagsmat, som man kan laga på kort tid. Om man vill kan man lägga till extra grönsaker i, exempelvis spetskål eller vitkål!

2 personer


Ingredienser:
1 påse Edgy Veggie Granulat
1 grönsaksbuljongtärning (halva skall blandas med 3 dl vatten, den andra halvan skall kokas med riset)
100 g ris
1 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
½ tsk kokossocker
¼ tsk cayennepeppar
¼ tsk vitlökspulver
2 dl ärtor
1 paprika
1 stor morot
1 burk majs
1 lök
1 selleristång
Saften av ½ lime

Så här gör du:
Mjuka upp Edgy Veggie i 3 dl grönsaksbuljong. Medan det står och drar, koka riset i en gryta enligt anvisningar på förpackningen, låt halva buljongtärningen koka med samt kryddorna.

Medan detta kokar, skär paprika, morot, selleri och lök i småtärningar. Stek dessa i ett stekjärn tills de är mjuka. Tillsätt resten av grönsakerna, det kokta riset och Edgy Veggie som nu är mjuk. Rör runt och låt det stå och puttra i 5-10 minuter.

Lägg upp på tallrik och toppa med limesaft.