Denna härliga veganska risrätt är en superbra vardagsmat, som man kan laga på kort tid. Om man vill kan man lägga till extra grönsaker i, exempelvis spetskål eller vitkål!
2 personer
Ingredienser:
1 påse Edgy Veggie Granulat
1 grönsaksbuljongtärning (halva skall blandas med 3 dl vatten, den andra halvan skall kokas med riset)
100 g ris
1 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
½ tsk kokossocker
¼ tsk cayennepeppar
¼ tsk vitlökspulver
2 dl ärtor
1 paprika
1 stor morot
1 burk majs
1 lök
1 selleristång
Saften av ½ lime
Så här gör du:
Mjuka upp Edgy Veggie i 3 dl grönsaksbuljong. Medan det står och drar, koka riset i en gryta enligt anvisningar på förpackningen, låt halva buljongtärningen koka med samt kryddorna.
Medan detta kokar, skär paprika, morot, selleri och lök i småtärningar. Stek dessa i ett stekjärn tills de är mjuka. Tillsätt resten av grönsakerna, det kokta riset och Edgy Veggie som nu är mjuk. Rör runt och låt det stå och puttra i 5-10 minuter.
Lägg upp på tallrik och toppa med limesaft.