Fantastisk god vegansk, raw mango- och passionsfruktkaka - perfekt dessert!
Ingredienser:
Botten:
24 st urkärnade dadlar
3 dl solroskärnor
2 dl quinoa/kikärtsmjöl
1 dl kokosflingor
6 msk raw kakao
2 msk vatten
Mousse:
4 dl upptinad mango
2 dl passionsfruktspure
4 dl naturella cashewnötter (blötlagda minst 4 timmar)
3 dl kokosgrädde
4 msk kokosolja
4 msk agavesirap
Gurkmeja (endast för färgens skull)
Så här gör du:
Botten:
Mät upp alla ingredienserna i en matberedare eller mixer och kör tills du får en jämn massa och en formbar konsistens.
Tryck ut botten i en springform (18-24 cm) med bakplåtspapper i botten.
Lägg nu in din botten i frysen medan du gör moussen.
Mousse:
Lägg cashewnötterna i blöt, gärna kvällen innan men minst 4 timmar innan du börjar baka.
Skölj av nötterna ordentligt och låt rinna av.
Mixa nu alla ingredienserna i en matberedare eller mixer tills du får en slät och jämn mousse. Smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning eller syra om du önskar.
Ha försiktigt i lite gurkmeja om du vill få en lite gulare färg på moussen. Detta går såklart att utesluta.
Ta nu ut din botten från frysen och fyll upp moussen ovanpå. Plasta försiktigt och ställ in i frysen igen. Låt stå cirka 4–6 timmar innan servering.