Quinoakakor

Dessa fantastiskt goda quinoakakor är ett hälsosamt alternativ till en dessert. Perfekta att ha stående hemma när sötsugen smyger sig på. Receptet är från den brittiska matportalen The Cook & Him

14 kakor


Ingredienser:
2 stora, mogna bananer — ju mognare desto bättre
2½ dl smooth jordnötssmör
2½ dl quinoaflakes
1¼ dl nakenkornflingor eller havregryn
1¼ dl valfritt smaksättning- blandade russin, gojibär, nötter, eller choklad (eller blanda några favoriter)

Så här gör du:
Värm ugnen till 180 C och lägg bakplåtspapper på en plåt.

Skala bananerna, bryt de i mindre bitar i en stor skål och mosa med en gaffel tills de är ordentligt mosade. Blanda i jordnötssmöret. Lägg i valfri smaksättning, quinoaflingor, havregryn/nakenkornsflingor och blanda ordentligt tills en blandad smet.

Använd fuktiga händer för att göra cirkelformade kakor och lägg de på plåten, platta till om det behövs. De rinner inte ut särskilt mycket, eller sväller, så de kan läggas ganska nära varandra.

Baka i 25 minuter tills ljust gyllene.

Låt svalna i 10 minuter, tills de kan flyttas till en gallerplåt för att svalna ordentligt.
När de svalnat, förvara de i en låda/behållare i några dagar — om de finns kvar så länge ;)