Quinoabiffar med rökig quinoa och bönor

Quinoa är en sann superfood! Fröet har ett högt proteininnehåll - och så innehåller proteinet alla de 9 essentiella aminosyrorna, som kroppen själv inte kan producera och måste därför tillföras via maten. Det är en utmärkt ersättning för ris, men har även massvis av andra användningsmöjligheter.
I detta recept, som är utvecklat av den svenska sporthälsa-bloggar Derin Sunneson, används quinoan till biffar. För att ge biffarna en härligare smak har hon använt rökt quinoa. Foto: Derin Sunneson.

14 st


Ingredienser:
2 dl torr Smoked Quinoa
4 dl vatten
Cirka 2 dl blötlagda och kokade bönor av valfri sort (exempelvis fava-, kidney- eller röde haricotbönor)
2 msk kött och grillkrydda
1 finriven morot
1 msk olja
2 msk kikärtsmjöl

Så här gör du:
Börja med att koka 2 dl quinoa i 4 dl vatten. Koka upp och låt sedan sjuda tills vätskan är borta. Ställ åt sidan och låt svalna.

Häll ungefär 2 dl kokade bönor och mosa med en gaffel. Blanda ner övriga ingredienser och mosa ihop med quinoan. Låt stå en liten stund så kikärtsmjölet fäster ihop biffarna.

Forma små biffar och stek dem i lite olja på medelhög värme. Det går även bra att tillaga dem i ugnen. Enjoy!

Tips! Om biffarna inte vill hålla ihop, tillsätt mer kikärtsmjöl och mosa ihop ytterligare.