Härlig pumpasoppa med goda vitaminer från både pumpa och morot, samt med proteiner från delade bondbönor. En god, fyllig och mättande soppa. Servera den med mandlar och en neutral yoghurt eller plantbaserat alternativ.
2-3 portioner
2-3 portioner
Ingredienser:
350 g ekologisk hokkaidopumpa
1 stor ekologisk morot
3 mellanstora ekologiska potatisar
1 mellanstor lök, hackad
3 stora vitlöksklyftor, hackad
300 ml vatten
200 ml kokosmjölk
2 tsk ekologisk buljongpulver utan jästextrakt
1 tsk mald spiskummin
Salt och peppar
1 dl delade ekologiska bondbönor
Topping:
Neutral yoghurt
Mandlar
Så här gör du:
Häll bondbönorna i en gryta med vatten och låt de koka själva i ca 45 minuter.
Skär därefter pumpan, moroten och potatisen i mindre bitar. Kom ihåg att ta bort kärnorna från pumpan.
Häll lite olja i en gryta och stek löken och vitlöken i ett par minuter. Tillsätt de resterande ingredienserna förutom bondbönor, salt och peppar. Låt det koka i 25 minuter.
Häll nu grytans innehåll i en blender och mixa tills slät. Värm upp soppan i grytan igen. Smaka av med salt och peppar. Häll i bondbönorna i soppan.
Toppa grytan med yoghurt och mandlar.