Proteinrika matmuffins

Goda proteinrika matmuffins, perfekta att ha i matsäcken eller i picknickkorgen. De är bakade med bondbönsmjöl, som ger dem en extra proteinboost. Baka dem med en växtbaserad yoghurt, om du vill göra de helt veganska.

8 muffins

Ingredienser:

150 g fullkornsvetemjöl
50 g bondbönsmjöl
1 msk chiafrö + 4 msk vatten
1½ dl vatten
1 dl neutral yoghurt (eller växtbaserat alternativ)
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
½ tsk gurkmeja
½ tsk peppar
1 tsk bakpulver
30 g fina ärtor (använd gärna frysta ärtor)
30 g soltorkade tomater i olja
1 msk olja (använd gärna oljan från de soltorkade tomaterna)
1 handfull fint hackad purjolök

Så här gör du:

Blanda 1 msk chiafrön med 4 msk vatten i en liten skål.

Häll mjölen, bakpulvret och kryddorna i en stor skål och rör runt. Tillsätt vattnet, yoghurten (eller veganskt alternativ), chiafrö-blandningen och oljan i den stora skålen och rör runt ordentligt. Tillsätt därefter ärtor, soltorkade tomater och purjolök till degen. Rör runt ordentligt igen. Fördela degen i åtta oljade muffinsformar.

Baka muffinsen i ugnen i 20 min i 200°C.

Muffinsen kan förvaras i en luftat behållare i 3-4 dagar.