Enkel veganska pastarätt med ärtpesto, champinjoner, ruccola och soltorkade tomater.
2 portioner
2 portioner
Ingredienser:
Pesto:
1 dl (60 g) frysta ärtor (upptinade)
50 g basilika (färsk eller frusen)
20 g valnötter
3 msk jästflingor
2 msk citronsaft
2 msk olivolja
2 msk Edgy Veggie Roasted Peas, saltade
2 stora vitlöksklyftor (pressade)
1/2 tsk salt
180 g spaghetti
10 champinjoner
6 msk soltorkade tomater i olja
1 påse ruccola
Toppings:
Näringsjäst, färsk basilika och saltade Edgy Veggie Roasted Peas
Så här gör du:
Koka spaghettin i lättsaltat vatten. Medan spaghettin kokar, laga peston.
Häll i alla pestoingredienser i en foodprocessor. Blanda till en nästan enformig massa uppnås.
Skär champinjonerna i mindre bitar och stek de på en stekpanna. Häll spaghettin i en sil och häll det på stekpannan tillsammans med soltorkade tomater och ruccolan. Häll på peston på pannan och blanda det ordentligt.
Fördela spaghettin på tallrikarna och toppa evt med näringsjäst, färsk basilika och rostade, saltade ärtor.