Paprikagryta med seitan

Laga en härlig paprikagryta med Edgy Veggie Seitan - superenkel och smakar fantastiskt! Den går dessutom att göra helt vegansk - byt bara ut matlagningsgrädden till ett växtbaserat alternativ.


3-4 personer


Ingredienser:

400 g Edgy Veggie Seitan
2 lökar
5 stora vitlöksklyftor
200 g champinjoner
½ mellanstor squash
1 röd paprika
250 ml matlagningsgrädde eller växtbaserat alternativ
2 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
2 tsk ekologisk grönsaksbuljong utan jästextrakt
1 dl vatten
Olja till stekning

Ris
Färsk hackad persilja


Så här gör du:

Börja med att koka den önskade mängden ris.
Hacka nu löken fint. Stek den på en panna med lite olja i ca två minuter.
Skär sedan seitan, paprika, squash och champinjoner i mindre bitar och tillsätt i pannan.
Krossa vitlöksklyftorna och stek dem i pannan i ca fem minuter.
Häll pannans innehåll i en större gryta och tillsätt tomatpuré, paprikapulvret och matlagningsgrädden. Rör runt ordentligt.
Tillsätt därefter grönsaksbuljongen och vatten. Låt puttra i 5-10 minuter.
Servera med färsk persilja.
Smaklig måltid!