Onion Bhaji

Spröda Onion Bhajis, eller Lök Bahjis, är ett perfekt glutenfritt och vegansk snack eller förrätt, och är dessutom både snabb och billig att göra. Supergoda, lätta och spröda.

6 st.


Ingredienser:
2 mellanstora gullök
100 g ekologiskt kikärtsmjöl
1 dl + 1 tsk vatten
1 tsk salt
1 tsk garam masala
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk cayennepeppar
1 salladslök (skuren i mindre bitar)
1 msk hackad purjolök
2/3 dl olja till stekning

Dressing:
2 dl naturell yoghurt naturel av eget val
1 msk kryddblandning med vitlök och örter

Så här gör du:
Skär löken på mitten och skala den. Skär den sedan i tunna skivor - antingen med mandolin eller försiktigt med en vass kniv. Blanda kikärtsmjölet och kryddorna i en skål. Tillsätt vatten och rör samman. Tillsätt löken, salladslöken och purjolöken till skålen. Rör runt med händerna tills de är täckta med deg. Häll oljan i en mellanstor stekpanna och låt oljan bli varm. Testa om oljan är varm nog genom att lägga en liten degklump i oljan.

Forma sex runda bhajis. Stek tre bhajis åt gången i ca 10 minuter på var sida. Lägg de färdigstekta bhajis på en tallrik täckt med lite hushållspapper - för att bli av med lite överflödig olja.

Servera de härliga Onion Bhajis med en yoghurtdressing som består av yoghurt och lite kryddor.