Nuggets med BBQ dip

Laga dina egna goda proteinrika och köttfria nuggets - och ät de tillsammans med en BBQ-dip eller en god sallad.

14 st.


Ingredienser:
1 påse Edgy Veggie Granulat
3 dl kokande vatten
1/2 tärning grönsaksbuljong
1 msk sojasås
2 tsk lökpulver
1 msk rökt paprika
1½ tsk vitlökspulver
1 tsk cayennepeppar
75 g vetemjöl

Panering:
½ dl vetemjöl blandat med lite salt, peppar och cayennepeppar
1 dl ströbröd
1 dl sojamjölk  

BBQ dip:
200 g creme fraiche
50 g BBQ sås
2 msk ketchup


Så här gör du:
Häll Edgy Veggie i en skål med grönsaksbuljong och 3 dl kokande vatten. Låt det vara i ca. 15 minuter.
Tillsätt sojasås, lökpulver, vitlökspulver, rökt paprika och cayennepeppar i skålen och rör runt ordentligt.

Häll i vetemjölet och rör samman det med smeten och låt kyla i ca en timme. Forma nu degen till ca 14 nuggets. 

Blanda vetemjöl, salt, peppar och cayennepeppar i en skål, 1 dl ströbröd i en annan skål och 1 dl sojamjölk i en tredje skål. 

Ta en nugget, doppa den i skålen i mjöl, sedan i sojamjölk och till sist i ströbrödet. Placera den på en plåt med bakplåtspapper. Gör så med de resterande. 

Sätt in plåten i en 200°C varm ugn i 40 minuter. Vänd på plåten efter halva tiden.

 

 

Servera med BBQ dippen!