Lime- och avokadomousse med crunch

Härlig vegansk dessert gjord på avokado, kokosgrädde och frystorkad lime. De frystorkade limebitarna ger desserten en riktigt god limesmak.

2 portioner


Ingredienser:

Mousse:
2 mogna avokados
1 dl kokosgrädde
1 msk frystorkad lime
1 tsk vaniljpulver
2 msk agavesirap eller annan valfri sötning
1 nypa salt

Crunch:
2 dl havregryn
1 dl mandlar
3 msk agavesirap
1 msk kokosolja
½ tsk vaniljpulver

Så här gör du:

Mousse:
Dela och kärna ur avokadon. Mät upp alla ingredienserna i en matberedare eller mixer och kör tills du får en krämig och len konsistens. 
Smaka av och tillsätt eventuellt mer lime eller sötning om du önskar en syrligare alternativt sötare smak. 
Häll upp i valfria glas och låt stå i kylen minst en timme innan servering.

Crunch:
Börja med att grovhacka mandlarna.
Mät nu upp alla ingredienserna i en bunke och blanda runt ordentligt.
Lägg nu upp crunchet på en plåt med bakplåtspapper på. Baka av i ugnen på cirka 100–120 grader i 25–30 min. Håll lite koll och känn av när den börjar torka och bli lite krispig men inte bränd. Ta sedan ut plåten och låt svalna.
Toppa sedan din mousse med ett härligt crunch och lite limezest!