Krämig avokadopasta

Gör en sås på avokado nästa gång du gör pasta 💚. Det blir krämigt, mättande och farligt gott. Toppa med rostade gule ärtor, pinjenötter eller frön. 
Receptet är från matportalen koket.se .

4 portioner

Ingredienser:

4 portioner spaghetti
3 avokado
1 msk neutral olja
70 g spenat
1 klyfta vitlök
1 citron, skal och saft
Salt

Till servering:
Rostade gula ärtor m. ostsmak,
pinjenötter, eller frön


Så här gör du:

Koka spaghettin enligt anvisningar på förpackningen.
Skala och ta ur kärnan ur avokadon. Mixa avokado med en näve av spenaten, olja och vitlök. Mixa slätt och smaka sedan av med citronzest, citronsaft och salt.

Häll av pastan med spara lite pastavatten i botten på kastrullen, ca 1 dl. Häll tillbaka pastan. Rör ner resterande spenat och avokadosåsen i kastrullen och blanda om ordentligt.

Lägg upp på tallrikar och toppa med rostade gule ärtor med ostsmak, pinjenötter eller frön.