Koreansk barbecue med Edgy Veggie Seitan

Härlig Koreansk barbecue med plantbaserad Edgy Veggie Seitan.
Edgy Veggie Seitan är ett alternativ till kött, som är framställt av veteprotein - och naturligtvis vegansk.

4 portioner


Ingredienser:

Koreansk grillsås
1 dl gochujang (finns t ex på Willys)
½ dl ketchup
½ dl sojasås
2 msk valfri yp av sirap
1 msk vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar

1 paket Edgy Veggie Seitan (400 g)


Så här gör du:

Blanda ihop gochujang, ketchup, sojasås, sirap, vitvinsvinäger, pressade vitlöksklyftor, salt och peppar i en skål. Skär seitan i mindre bitar, lämpliga för ett grillspett och blanda ner i såsen. Låt marinera i minst 30 minuter men gärna längre. Spara det som blir över av såsen till servering.

Trä upp den marinerade seitan på spett och grilla tills de fått fin färg.

Ta upp de färdiggrillade spetten på tallrik och ringla över den överblivna såsen.
Till servering.

Vi valde att grilla majs till. Efter grillning penslar vi dem med vegansk majo, strör över mexikansk krydda (tajin krydda finns att köpa på nätet), droppar lime över samt rullar i Prosocian (vegansk parmesan).
Sötpotatisfries
Guacamole
Beandillas. Vi mixade två burkar vita bönor. Blanda i mexikansk krydda (gärna tajin krydda) ca 2 msk, blanda i en hackad rödlök. Fördela på fyra tortilla bröd, toppa med ytterligare ett tortilla bröd och pressa ihop. Grilla eller stek.

Njut!