Pulled Seitan Kebab med kryddig potatissallad

När vi inte är så sugna på att äta kebab i bröd, så är detta ett mumsigt alternativ. Man kan hoppa över de picklade senapsfröna, men det är liksom de som ger pricken över iet. Edgy Veggie kebaben är det bara att steka som vanligt.

4 personer


Ingredienser:

200 g Edgy Veggie Pulled Seitan Kebab
Liten mängd olja

Potatissallad; 
500 g färskpotatis
3 ägg kokta
3 salladslöka
1 + 1 jalapeño
½ citron
½ dl majonnäs
½ dl créme fraiche 
1 tsk dijonsenap
½ dl gräslök hackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Picklade senapsfrön;
¼ dl senapsfrön
¼ dl ättikssprit
½ dl strösocker
¾ dl vatten


Så här gör du:

Pickladed senapsfrön;
Börja med att pickla senapsfrön. Koka upp ättika, socker och vatten till sockret har lösts upp. Lägg i senapsfrön och låt sjuda i ca 10 min. Låt kallna.

Potatissallad; 
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna något och skär sedan i mindre bitar.
Skala och skär äggen i klyftor. Skiva salladslöken. Kärna och finhacka 1 jalapeno. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut ½ msk saft.
Rör ihop majonnäs, créme fraiche, senap, citronskal, citronsaft, gräslök och jalapeno. Krydda med salt och peppar. Blanda försiktigt ner potatis, ägg, salladslök och de picklade senapsfröna.
Skiva den halva jalapenon och strö den över potatissalladen.

Edgy Veggie Pulled Seitan Kebab; 
Edgy Veggie kebaben stekas 4-5 min. i en liten mängd olja.

Lägg upp på fatt tillsammans med kebabköttet. Dekorera gärna med lite grönsaker.