Kålpudding med Edgy Veggie Seitan

Vi tycker det är lite tråkigt med alla tillsatser i veganska färser, så därför ville vi testa att använda vår seitan bit och det blev sååå gott. Här kommer receptet.

4 person


Ingredienser:

Vitkål;
1 kg vitkål
2 msk olja
2 msk sirap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Färs;
400 g Edgy Veggie Seitan
1 gul lök
2 msk japansk soja
1 dl grädde valfri typ
1 msk vegansk fond
½ tsk salt
Svartpeppar efter smak

Till servering rårörda lingon

Så här gör du:

Vitkål; Skär bort den mittstocken på vitkålen. Strimla resten fint. Bryn kålen i omgångar på hög värme i olja, ca 5 minuter tills den blivit lite mjuk.
Lägg i en bunke och tillsätt sirap, salt och svartpeppar.

Färs; Kör ner setian biten i en blender eller food processor. Finhacka den. Skala och riv löken fin, häll ner i den seitanfärsen. Blanda ner resten av ingredienserna.
Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form (ca 30 x 25 cm), lägg på seitanfärsen och täck med resten av kålen.

Grädda mitt i ugnen i 200 °C i ca 40 min.