Italiensk seitangryta

Nu när hösten börjar närma sig så är det gott med en gryta, eller när du skall bjuda släkten på middag och det skall passa många. Test denna supergoda italienska seitangryta!! Om du inte gillar de grönsaker som finns i så skifta ut dem mot något du gillar.

4 portioner


Ingredienser:

1 paket (400 g) Edgy Veggie Seitan
1 lök
½ zucchini
2 selleristänger
200 g soltorkade tomater i olja
Lite chiliflakes (kan uteslutas om man vill ha en mindre stark gryta)
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 msk dijonsenap
1 msk scharlottenlöksfond (kan uteslutas)
4 dl grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde eller någon valfri typ av växtbaserad grädde
1 dl parmesanost eller vegansk variant
1 msk vinäger (vi använde äpplecidervinäger men det går bra med andra typer också).


Så här gör du:

Skär seitan i mindre bitar. Lägg dem i en bunke och töm ut olja ifrån tomaterna över bitarna, låt dem marinera i det en liten stund. Börja med att bryna tomaterna, grönsaker, chiliflakes och örtkryddor i rejält med olivolja. Efter några minuter tillsätt seitanbitarna. Låt allt bryna i ytterligare några minuter.
Tillsätt buljongen, dijonsenap, charlottenlöksfond och grädden. Låt koka samma i ca 10 minuter. Under tiden kan man koka pastan, riset eller vad man nu vill ha till.
Till sist rör i parmesan och vinägern. Klart att servera.
Vi hade pasta med goda coctailtomater och oliver till, det var suveränt.