Prova en läcker vegetarisk grönsakswok med ingefärsmarinerad Seitan.
Ingredienser:
400 g Edgy Veggie Seitan
Marinad;
½ dl Japansk soja
Färskriven ingefära (ung en tummes storlek)
1 msk sesamolja
En skvätt vitvinsvinäger
Wokade grönsaker;
1 Broccoli i bitar
1 pak choi skuren i bitar
3 salladslökar skuren i grova bitar
1 näve sugarsnaps
Finskuren ingefära ca 1 cm
1 vitlöksklyfta finhackad
Sås;
1 tsk sesamfrö
2 msk ljus sirap
1,5 msk ljus soja
1 msk citronsaft
0,5 dl gochujang pasta (finns att hitta i Willys butiker)
1 msk sesamolja
0,5 dl vatten
1 msk vinäger
1 misopasta (kan uteslutas)
Topping;
Hackade jordnötter (eller andra salta nötter)
Färska böngroddar
Så här gör du:
Blanda ingredienserna till marinaden. Skär seitan i strimlor. Marinera i minst 30 min.
Förbered nudlarna och lägg i kallt vatten.
Mixa ingredienserna till såsen.
Börja med att woka broccoli, pak choi, sugar snaps och salladslök med ingefära och vitlök. Lyft över grönsakerna i en skål.
Sätt på nudlarna.
Gå i med seitan i pannan där grönsakerna har wokats. Ha det ordentligt varmt de skall få en krispig yta. Häll över såsen och vänd ner de färdigkokta nudlarna. Till sist vänd ner grönsakerna och avsluta med lite hackade nötter och böngroddar på toppen (om så önskas).