Detta receptet hittade vi i kokboken "Bowls of Godness" av Nina Olsson. Det innehåller seitan - och är supergott!
4 portioner
Ingredienser:
150 g riven kokos
Kokosolja
300 g palsternackor eller andra rotfrukter som sötpotatis, morot el liknande
6 schalottenlökar skivade
400 g Edgy Veggie Seitan skuren i bitar
800 g kokosmjölk
1 g garam masala
5 kaffirlimeblad
3 vitlöksklyftor krossade
Juicen av en ½ citron
3 msk lönnsirap
3 dl sojasås el tamari
2 msk kokossocker
Salt och peppar
Kryddpasta;
1 tsk riven gurkmeja
1 msk riven galagalrot
2 msk riven ingefära
2 citrongrässtjälkar, skalade och hackade
5 macademianötter (eller mandel)
1 färsk chilipeppar
Så här gör du:
Koka riset eniigt anvisningar på förpackningen.
Mixa ingredienserna till kryddpastan i en blender.
Hetta upp wokgrytan utan olja, och rosta kokosen tills den är gyllenbrun. Häll upp i en bunke och ställ åt sidan.
Gör rent wokpannan och hetta upp till medelvärme, häll i kokosoljan och stek palsternacka, och schallotenlök tills lken är genomskinlig. Lägg i kryddpastan och rör om. Tillsätt seitanoch stek under omrörning i 2-3 minuter.
Häll i kokosmjölk och låt koka upp. Lägg i den rostade kokosen (spara lite att strö ovanpå grytan när den är färdig) och garam masala, kaffirlimeblad, vitlökskrosset, citronjuice, lönnsirap, sojasås och kokossocker. Låt sjuda och reducera i 8-10 minuter, rör om så att det inte bränns vid. Låd sjuda tills såsen är tjock. Smaka av med salt och peppr.
Ta ur kaffirlimebladen och servera med rostad kokos och ris.