Halloumi och Camlinafrö-bites

Fantastiskt salta nuggets med en hint av nötighet, är dessa halloumi och camlinafrö-bitesen. Gjorda med Hodmedod’s Camelinafrön, är perfekta snacks för alla tillfällen!
Som Sam från The Cook and Him säger, vissa recept will du bara laga om och om igen. Dessa goda små nuggetsen gjorda på halloumi friterade i ett Camelinafrö-täcke är himmelskt goda! Går perfekt att äta som de är, med lite dipp eller i en sallad!


Ingredienser:
200 g Halloumi
2 msk Vetemjöl
1 Egg
1 dl Camelinafrö
Olivolja

Valfritt: Dipp

Så här gör du:
Häll av vattnet ur halloumipaketet, skär sedan osten i kuber. Börja med att hälla mjölet på en tallrik. Knäck sedan ägget i en skål och vispa runt snabbt. Häll dina Camelinafrö i en annan liten skål. Ställ fram en tom tallrik för att ställa den doppade osten på innan de ska friteras.

Börja med att rulla osten i mjöl, täck alla sidorna. Doppa sedan de i äggen. Doppa sedan i fröna, försök göra detta med en hand eftersom din hand kommer bli kletig. Du kan behöva doppa dem i frön några gånger innan det har fastnat överallt.

När detta är gjort, värm upp lite olivolja i en stekpanna, innan du lägger i osten. Gör det i några omgångar om du använt hela paketet, eftersom du måste konstant röra runt osten så att den får färg på alla sidor. När de är gyllene, flytta över till tallriken med en bit hushållspapper.

Om du inte äter dem direkt, kan du lägga de i ugnen tills du är klar med nästa omgång, i ungefär 140 C. Njut!

De går även att ätas kalla direkt ur kylen!