En god kryddig granola med nakenkorn, puffed quinoa, pekannötter och ingefära, som friskar upp din frukost 🌞.
Receptet är utvecklat av de brittiska matbloggarna Sam och Phil från The Cook & Him.
20-25 portioner
Receptet är utvecklat av de brittiska matbloggarna Sam och Phil från The Cook & Him.
20-25 portioner
Ingredienser:
1 1/4 dl kokosolja
6 3/4 dl ekologiska nakenkornflingor
1 1/4 dl ekologisk Puffed Quinoa
1 1/4 dl pekannötter
2 msk chiafrö (valfritt)
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
2 tsk mald muskotnöt
0,6 dl lönnsirap
0,6 dl mandelmjölk
6 dadlar utan kärna, grovhackad
Så här gör du:
Värm ugnen till 180 °C. Lägg bakplåtspacker på en stor plåt.
Lägg kokosoljan till en liten kastrull och smält försiktigt i svag värme. Sätt det till sidan.
Häll nakenkornen, puffed quinoa och chiafrön i en stor skål. Krossa pekannötterna grovt med händerna och häll de i skålen. Tillsätt ingefära, kanel och muskotnöt. Rör runt ordentligt och sätt de torra ingredienserna till sidan.
Lönnsirapen och mandelmjölken tillsätts nu till den smälta kokosoljan, rör samman och häll över de torra ingredienserna. Rör runt ordentligt — så att nakenkornen och den puffed quinoa är täckt med vätskan.
Häll ut blandningen på bakplåtspappret — sprid ut ordentligt, så att det är jämnt fördelat. Sätt in plåten i ugnen i 20 minuter, ta därefter ut plåten och vänd runt blandningen så att det blir jämnt bakat. Låt stå ytterligare 20 minuter.
Ta ut plåten ur ugnen och låt granolan svalna helt. Vänd därefter i hackade dadlar. Det är bäst att använda händerna till detta, då dadlarna är rätt klibbiga.
Kan förvaras i en lufttät behållare i ca 2 veckor.