Prova detta enkla recept på fyllda paprikor. En god plantbaserad måltid med massvis av proteiner och vitaminer. I fyllningen ingår Edgy Veggie Granulat, som är baserad på vete.
Ingredienser:
4 paprikor
1 påse Edgy Veggie Granulat
3 dl vatten + ½ tärning grönsaksbuljong
250 g ris
2 morötter
1 dl ärtor
1 burk kidneybönor
75 g färsk spenat
3 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
Så här gör du:
Sätt på ugnen på 200°C. Dela på paprikorna i halvor och ta bort kärnorna. Baka dem i ugnen i ca 15 min.
Medan paprikorna är i ugnen koka riset enligt anvisningar och blötlägg Edgy Veggie i 3 dl varmt vatten och buljongtärningen.
Skala morötterna och skär dem i små tärningar.
Ta ut paprikorna och ställ dem åt sidan.
Blanda det kokta riset med edgy veggie, morötter, börnorna, ärtor, spenat, tomatpuré, paprikapulver och spiskummin.
Fyll paprikorna och kör dem i ugnen i ca 5 minuter. Servera med en god sallad och chilisås. Blir det någon fyllning över kan det förvaras i kylskåpet i 2 dagar.