Edgy Veggie Tikka Masala

God Tikka Masalagryta inspirerad av det indiska köket - här i en version med Edgy Veggie veteflingor. Du kan välja att göra din egen Tikka-currypasta eller köpa en färdiggjord och spara tid!


Ingredienser:
1 påse Edgy Veggie Big Bites
3 dl ekologisk grönsaksbuljong
6 tsk tikka paste (går att köpa I de flesta större butiker, om inte kan man göra själv, recept finns längre ner)
120 ml valfri yoghurt (helst inte lättyoghurt)
1 tsk olja
1 hackad lök
1 krossade vitlöksklyfta
1 färsk hackad chili (eller mindre om man tycker det blir för starkt)
2,5 cm ingefära riven
1 msk tomatpuré
250 ml vatten
smör
15 ml pressad citronjuice
Till servering färsk koriander och naanbröd

Hemmalagad Tikka-currypasta:
2 tsk korianderfrön
2 tsk kumminfrö
1,5 tsk vitlökspulver
2 tsk paprika pulver
1 tsk garam masala
1 tsk ingefärspulver
2 tsk chilipulver
½ tsk gurkmeja
¼ tsk salt
1 tsk citronsaft
150 ml vitvinsvinäger
150 ml olja


Så här gör du:
Häll Edgy Veggien i en bunke. Häll över den varma grönsaksbuljongen, låt stå. Blanda i 3 tsk Tikka paste och 60 ml yoghurt.

Värm oljan i en panna och bryn lök, vitlök, chili och ingefära I ca 5 minuter. Tillsätt resten av Tikka pasten och låt puttra ytterligare 2 min. Blanda i vattnet och tomatpuré. Låt puttra i ytterligare 15 min. Låt svalna och kör slät i en matberedare. Häll tillbaka i pannan. Tillsätt den återstående yoghurten, citronjuice och edgy veggie. Låt allt bli varmt i ca 5 min.

Servera med ris, naanbröd samt färsk coriander.

Hemmalagad Tikka-currypasta
Mortla koriander- och kumminfrön. Blanda alla kryddorna och rör om ordentligt. Blanda kryddblandningen med citronsaften, vitvinsvinägern samt 2 tsk vatten till en lös pasta. Värm oljan I en stor panna (t ex en wok) hall i pastan och koka tills allt vattnet har absorberats, ca 10 min. När oljan flyter upp till ytan är tikka pastan klar.