Edgy Veggie limpa

Testa detta läckra recept med limpa som är fylld med nötter och champinjoner. Servera den exempelvis med glaserade morötter och ugnsbakad brysselkål — en supergod vegansk måltid!


Ingredienser:
1 påse Edgy Veggie Granulat
3 dl Grönsaksbuljong
1 st gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 stor morot, hackad eller riven
250 g champinjoner, hackade
2 stjälkar selleri, fint skivade
2 msk tomatpuré
1 dl Havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl valnötter
2 msk timjan
Salt och peppar 

Tomat-glaze:
1 dl ketchup
2 msk tomatpuré
1 msk socker


Så här gör du:
Sätt på ugnen på 200°C.
Blanda Edgy Veggie med 3 dl kokande buljong och låt det stå i 20 minuter.
Stek under tiden lök, vitlök, morot, champinjoner och sellerin i en stekpanna tills den bliver gyllene.
Häll Edgy Veggien, de stekta grönsakerna samt de övriga ingredienserna till limpan i en matberedare och kör tills det blir en massa som håller ihop.
Forma massan i en smord ungs form och täck med aluminiumfolie. Kör i ugnen i ca 60 minuter. 

Tomat-glaze:
Blanda alla ingredienserna i en skål.
Ta av aluminiumfolien och Pensla limpan efter 20 minuter med tomat-glazen. Ställ tillbaka den och låt gå färdigt.

Servera med en sallad och ugnsbakade grönsaker.