God japansk inspirerad ramen soppa fylld med säsongens grönsaker och naturligt vid Egdy Veggies plantbaserade proteinkälla. Enkel att göra och värmande på en kylig dag.
Ingredienser:
1 påse Edgy Veggie Big bites
3 dl kokande vatten
Vitkål (1/4 huvud finhackat)
1 lök (finhackad)
2 morötter (skalade och skurna i tunna skivor)
7 dl vatten
1 grönsaksbuljong
2 paket Ramen nudlar (tillagade)
1 tsk risvinäger
2 tsk socker
1 msk + 1 tsk röd curry pasta (för mildare soppa använd inte den extra tsk)
1 msk olja
Topping: Koriander och Sesamfrö
Så her gör du:
Häll olja, morötter och lök i en wok. Stek i 10 min.
Tillsätt därefter vitkål, röd curry pasta, socker, vatten och vinäger. Låt sjuda i 20 minuter.
Under tiden, tag en påse Edgy Veggie häll upp i en bunke, häll 3 dl kokande vatten och ½ grönsaksbuljong över. Låt svälla.
Tillsätt Edgy Veggien, de kokta nudlarna, ½ grönsaksbuljong till woken och låt det sjuda i 5 minuter.
Toppa med koriander och sesamfrö och servera.