Snabb, enkel och köttfri version av den klassiska pulled pork-burgaren. Här med Edgy Veggie Bites som är rika på protein.
4 personer
Ingredienser:
1 påse Edgy Veggie Big Bites
3 dl vatten + 1 grönsaksbuljong
BBQ såsen:
1 gul lök
3 msk olja
3 dl vatten
1 dl tomatpuré
1 dl äpplecidervinäger
¾ dl råsocker
1 msk paprikapulver
½ msk cayennepeppar
2 msk sirap
1 tsk rökextrakt
salt och peppar
Till servering:
Goda hamburgerbröd
Stekt gul lök
Crème fraiche
Röd lök
Så här gör du:
Börja med BBQ såsen. Finhacka löken och stek i oljan. Låt den bli genomskinlig. Blanda övriga ingredienser till såsen. Häll över löken och låt småputtra i ca 45 min.
Häll varm buljong över Edgy Veggien, låt stå ca 10-15 min. Sätt ugnen på 200°C.
Blanda Edgy Veggien i den färdig BBQ såsen. Bred ut i långpanna och låt stekas i ugnen i 15 min.
Lägg stekt lök i botten på brödet, lägg på Edgy veggie toppa med crème fraiche och rödlök.
Servera gärna en fräsch bönsallad till.