Edgy Veggie Curry

Laga en god, värmande Edgy Veggie Curry. Du kan antingen använda en hemmalagad currypasta - eller köpa en färdiglagad och spara tid!


Ingredienser:

1 påse Edgy Veggie Big Bites
3 dl varm grönsaksbuljong
Grönsaker, de du önskar - ex potatis, broccoli, bönor, blomkål och lök.
1 burk kokosmjölk

Puré till currypastan:
2 msk lök
2 stora vitlökar
6-7 cm ingefära

Hemmalagad currypasta
2 tsk matolja
1 liten lök, fint skivad
5 hela svarta pepparkorn
2 st nejlikor
1 st hela svart kardemummakapsel
2 kanelstänger
½ tsk spiskummin
1 msk malen koriander
½ tsk gurkmeja
½ tsk chilipulver
Salt

Så här gör du:

Häll 3 dl grönsaksbuljong över Edgy Veggie-flingorna och låt det stå i 10 min.

Under tiden kan du laga purén till den hemmagjorda currypastan, samt currypasta eller alternativt köpa en färdiglagat.

Puré: Mixa lök, vitlök och ingefära med lite vatten till en puré.

Currypasta: Värm olja i en gryta. Tillsätt den skivande löken. När löken börjar att få färg, tillsätt de hela kryddorna och purén. Låt det puttra i en låg temperatur i ca 3-4 minuter, tills blandningen börjar att bli tjock. När oljan börjar att skilja sig och komma upp på ytan av blandningen, är currypastan färdig och du har en härlig currypasta som kan användas till flera recept!

Stek grönsakerna. Häll på kokosmjölken. Tillsätt den mängd currypasta du önskar. Till sist tillsätter du Edgy Veggie - och du har en underbar curryrätt!

Servera med ris.