Härliga veggiebiffar med proteiner från både Edgy Veggie och kikärtor. Toppa dem med soltorkade tomater och du har flera goda veggiebiffar som passar perfekt till en italiensk buffé!
Ingredienser:
1 påse Edgy Veggie Granulat
½ dl strösocker
½ gul lök
1 msk ströbröd
1 dl mjöl
1 tsk senap
1 ägg
½ tsk rödvinsvinäger
200 gram kikärtor
salt
peppar
paprikapulver
smör att steka i
soltorkad tomat
Så här gör du:
Smält strösockret i en kastrull. Finhacka den gula löken och blanda i löken när sockret har karamelliserats. Låt löken mjukna och få en gyllene färg och bli söt.
Blanda i ströbröd, mjöl, senap, ägg och rödvinsvinäger i bunke. Blanda ner finvalsad Edgy Veggie. Rör sedan i löken.
Koka kikärterna och mixa till en smet som sedan blandas i Edgy Veggie färsen. Krydda efter smak. Forma färsen till burgare och stek sedan i smör.
Avsluta med strimlade soltorkade tomater och servera. Edgy Veggie burgarna passar perfekt till en italiensk buffé.