Edgy Veggie biffar med kikärtor

Härliga veggiebiffar med proteiner från både Edgy Veggie och kikärtor. Toppa dem med soltorkade tomater och du har flera goda veggiebiffar som passar perfekt till en italiensk buffé!


Ingredienser:
1 påse Edgy Veggie Granulat
½ dl strösocker
½ gul lök
1 msk ströbröd
1 dl mjöl
1 tsk senap
1 ägg
½ tsk rödvinsvinäger
200 gram kikärtor
salt
peppar
paprikapulver
smör att steka i
soltorkad tomat


Så här gör du:
Smält strösockret i en kastrull. Finhacka den gula löken och blanda i löken när sockret har karamelliserats. Låt löken mjukna och få en gyllene färg och bli söt.

Blanda i ströbröd, mjöl, senap, ägg och rödvinsvinäger i bunke. Blanda ner finvalsad Edgy Veggie. Rör sedan i löken.

Koka kikärterna och mixa till en smet som sedan blandas i Edgy Veggie färsen. Krydda efter smak. Forma färsen till burgare och stek sedan i smör.

Avsluta med strimlade soltorkade tomater och servera. Edgy Veggie burgarna passar perfekt till en italiensk buffé.