Snabbaste, enklaste och godaste julgodiset ever 🎄!!
Chokladplattor med rostade hasselnötter och solrosfrö toppade med frukt
Ingredienser:
200 g av din favvo choklad fungerar med både vit, ljus och mörk
½ påser hasselnötter
1 – 1½ dl solrosfrön
1 dl frystorkad frukt (blåbärs-, hallon-, eller jordgubbsbitar)
Så här gör du;
Rosta hasselnötterna och solrosfrö var för sig i varm torr stekpanna. Låt svalna. Under tiden smälter du chokladen i vattenbad.
Klicka ut den smölta chokladen på bakplåt täck med bakpapper. Börja med att strö över solrosfrön och frystorkade frukt. Lägg till sista försiktigt på så många nötter som du vill. Låt svalna.
Det inte bara är gott utan ser så läckert ut. Vi använde vit- och mörk choklad. Toppade den vita med blåbärsbitar och den mörka med hallonbitar. Mums!!
Mörk tryffel med jordgubbar och svartpeppar
Ingredienser:
Ca 25 tryfflar
125 g mörk choklad
1 tsk hel svartpeppar
½ dl vispgrädde
2 msk frystorkat jordgubbspulver (du krossar bitar i mortel)
1 msk strösocker
½ msk flytande honung
25 g smör
Garnering;
100 g mörk choklad
2 msk frystorkade jordgubbs
Så här gör du;
Hacka chokladen. Krossa peppar i mortel. Koka upp grädde, peppar, socker och honung. Häll i jordgubbspulvret till sist.Häll blandningen över den hackade chokladen och mixa slätt med mixerstav. Tillsätt smöret och mixa tills det smällt.
Ställ i kylen i ca 1 timme.
Rulla smeten till kulor. Dekorera med smält choklad och häll lite jordgubbsbitar över.