Hälsosam och god chokladkaka

Baka en glutenfri och proteinrik chokladkaka med läckra apelsinbitar. Smakar gott till glass och frukt eller precis som den är!


Ingredienser:
2,5 dl kokade vita bönor
3 ägg
1,25 dl socker
3 rågade msk kakao
50 g mörk choklad
1/2 skrapad vaniljstång eller samma mängd vaniljpulver
1 dl frystorkade Edgy Veggie apelsinbitar
1 tsk bakpulver
En nypa salt

Så här gör du:
Värm ugnen på 175 C.
Mixa alla ingredienserna i en mixer, förutom den mörka chokladen. Mixa till en slät smet, utan klumpar.
Smöra en form och häll i smeten. Hacka den mörka chokladen i bitar och strö över, använd en tesked för att få vissa längre ner i smeten.
Baka kakan i ugnen i ca. 45 minuter, låt svalna innan den tas ut ur formen.

Servera med valfritt tillbehör, glass, grädde eller t.ex. frukt! Denna kakan håller sig bra flera dagar om den hålls kyld. Njut!