Vegansk chiligryta inspirerad av den klassiska "Chili con Carne" - men med Edgy Veggie veteflingor som tillför extra protein till rätten, samt textur och "bitighet.
Ingredienser:
1 påse Edgy Veggie Big Bites
3 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
2 msk starkt kaffe
1 msk balsamvinäger
1 msk mörk soja
några chiliflakes
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
7 dl vatten
3 dl rött vin
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk spiskummin
2 kanelstänger
1 msk timjan
½ zucchini
1 broccolibukett
1 burk svarta bönor
1 burk vita borlottibönor
2 tsk socker
salt och peppar
1 msk vinäger
Så här gör du:
Koka ihop vatten med grönsaksbulojongtärningen, tillsätt kaffe, balsamvinäger, mörk soja och chiliflakes, låt stå några minuter och svalna. Häll buljongen över Edgy Veggie bitarna, låt stå ca 20 min.
Stek lök och vitlök i olivolja. Lägg I kanelstång, spiskummin och timjan. Låt värmas någon minut. Tillsätt Edgy Veggie och ev buljog som inte sugits upp. Låt detta fräsa på medelhögvärme några minuter. Häll på vatten, rödvin, socker samt de krossade tomaterna. Låt koka under lock I 20 min. Smaka av, tillsätt salt och peppar efter smak. Lägg I bönor, broccoli och zucchini. Låt koka ihop några minuter. Red av med lite maizena till önskad konsistens. Smaka av med vinäger.
Servera med salad, gott bröd och grekisk yoghurt.