Buffalowings av seitan

Hot wing-sås

0,5 dl hot sauce, typ Louisiana, Sriracha eller liknande

3 msk smör

1 msk vinäger

1 tsk tabasco

0,5 tsk worcestersås

0,5 tsk salt

 

Bluecheesesås

2,5 dl gräddfil

2,5 dl majonnäs

2 dl grönmögelost, smulad

1 msk vitvinsvinäger (eller äppelcidervinäger)

1 msk färsk citronjuice

2-6 droppe tabasco

2 msk gul lök, finriven

2 klyfta vitlök, krossade

salt

svartpeppar

2 msk persilja, finhackad

 

Seitanvingar

ca 400 g färdig seitan, i småbitar

2 dl pankoströbröd

2 msk potatismjöl

1 msk vitlökspulver (helst ekologisk)

0,5 msk lökpulver (helst ekologisk)

1 tsk paprikapulver, helst med röksmak

strösocker, en nypa

0,5 tsk salt

3-4 msk smakneutral olja

 

Till servering

morot, selleri och gurka i stavar

 

Gör så här

Börja med blanda samman ingredienserna till den starka såsen i en kastrull. Koka upp. Dra sedan kastrullen åt sidan.

Blanda samman gräddfil och majonnäs i en skål. Rör sedan ner resten av ingredienserna. Smaka av med salt, peppar och kanske lite extra citron.

Blanda de torra ingredienserna till paneringen i en plastpåse.

Stoppa sedan ner seitanbitarna i påsen och skaka "vingköttet" med de torra kryddorna.

Hetta upp oljan i ett stekjärn och tillaga på medelvärme tills vingarna fått färg och blivit lite krispiga.

Fiska upp seitanvingarna och låt dem droppa av på lite hushållspapper. Lägg vingarna i en skål och droppa över den starka såsen.

Servera med morot- gurka- och selleristavar.