Hot wing-sås
0,5 dl hot sauce, typ Louisiana, Sriracha eller liknande
3 msk smör
1 msk vinäger
1 tsk tabasco
0,5 tsk worcestersås
0,5 tsk salt
Bluecheesesås
2,5 dl gräddfil
2,5 dl majonnäs
2 dl grönmögelost, smulad
1 msk vitvinsvinäger (eller äppelcidervinäger)
1 msk färsk citronjuice
2-6 droppe tabasco
2 msk gul lök, finriven
2 klyfta vitlök, krossade
salt
svartpeppar
2 msk persilja, finhackad
Seitanvingar
ca 400 g färdig seitan, i småbitar
2 dl pankoströbröd
2 msk potatismjöl
1 msk vitlökspulver (helst ekologisk)
0,5 msk lökpulver (helst ekologisk)
1 tsk paprikapulver, helst med röksmak
strösocker, en nypa
0,5 tsk salt
3-4 msk smakneutral olja
Till servering
morot, selleri och gurka i stavar
Gör så här
Börja med blanda samman ingredienserna till den starka såsen i en kastrull. Koka upp. Dra sedan kastrullen åt sidan.
Blanda samman gräddfil och majonnäs i en skål. Rör sedan ner resten av ingredienserna. Smaka av med salt, peppar och kanske lite extra citron.
Blanda de torra ingredienserna till paneringen i en plastpåse.
Stoppa sedan ner seitanbitarna i påsen och skaka "vingköttet" med de torra kryddorna.
Hetta upp oljan i ett stekjärn och tillaga på medelvärme tills vingarna fått färg och blivit lite krispiga.
Fiska upp seitanvingarna och låt dem droppa av på lite hushållspapper. Lägg vingarna i en skål och droppa över den starka såsen.
Servera med morot- gurka- och selleristavar.