Buddah Bowl med Smoked Quinoa

Prova en läcker Buddag Bowl med rökt quinoa och kikärtor kombinerade med en härlig mix av rå och rostade grönsaker och en gurkmejadressing. Kan, som här, serveras med stekt tofu, eller wokad tonfisk, eller vad man föredrar.

2-3 portioner


Ingredienser:
200 g Smoked Quinoa
Kokosolja
400 g sötpotatis
400 g kikärtor
En ny chilipulver
½ tsk mald koriander
2 msk sojasås
1 tsk färsk ingefära
1 msk lönn- eller agavesirap
100 g fast tofu eller annan proteinkälla
200 g melon
Lite rädisor
Färska gröna blad, som spenat eller ruccola
1 zucchini svarvad (inte nödvändigt men ser fint ut)
Salt och peppar

Gurkmejadressing:
½ dl tahini
30 g mandel-  el cashewsmör
4 msk färsk citronjuice
3 msk olivolja
½ tsk färsk riven eller mald gurkmeja
½ tsk mald spiskummin
Salt och peppar

Så här gör du:
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen, låt rinna av och ställ undan. Blanda ingredienserna till gurkmejadressingen och ställ undan.

Hetta upp en stekpanna till medelvärme och lägg i 1-2 msk kokosolja. Rosta sötpotatisen i några minuter till den mjuknat. Ta bort från värmen, häll över i en skål och gör rent stekpannan.  Hetta upp stekpannan och lägg i 1-2 msk kokosolja. Stek kikärtorna i 2-3 minuter och krydda med en nypa chilipulver, mald koriander och salt. Ta av från värmen och ställ undan.

Blanda sojasås, ingefära och lönnsirap (el agavesirap). Gör rent i stekpannan och stek tofun på medelvärme i olja i några minuter tills den är gyllene, ringla över sojamixen och stek i 1-2 minuter. Ta av från värmen. Komponera ihop alla ingredienserna i en skål och servera med gurkmejadressing.