BBQ biffar med melonsallad

Goda BBQ-veggieburgare som är proppfulla med proteiner från båda Edgy Veggie och bönor. Ät de med en melonsallad och du har serverat en härlig måltid.


Ingredienser:

BBQ biffar:
1 påse Edgy Veggie Granulat
2 msk strösocker
1 lök
2 msk balsamico vinäger
1 tsk senap
1 ägg
1 dl mjöl
1 stk röksmak
salt
svartpeppar

Melonsallad:
½ Galiamelon
½ honungsmelon
½ cantaloupemelon
1 paket halloumi
1 liten bunte mynte
1 msk sumak
skal och saft av en limefrukt
kallpressad olivolja

Så här gör du:

Burgarna:
Finhacka löken, stek den mjuk, strö över strösocker och balsamicovinäger och låt koka samman.
Mixa bönorna.
Blanda ägg, senap, röksmak, ströbröd och mjöl. Blanda i den karamelliserade löken. Och efter det Edgy veggien.
Blanda allt samman. Krydda med salt och peppar.
Innan grillning pensla på bbq glaze på burgarna.

Melonsallad:
Skär halloumin i lagom stora bitar, stek i olivolja tills de är gyllene och spröda. Låt svalna.
Skär melonerna i små bitar och blanda med finhackad mynta, rivet limeskal och limesaft. Blanda salladen med halloumi och sumak.