Härlig, enkel och snabbt tillagad är denna asiatiskinspirerade rätt med seitan och svamp.
Ingredienser:
400 g Edgy Veggie Seitan
350 g champinjoner
15 g majsstärkelse
Olja
Såsen:
1½ dl soyasås
3 msk brunt farinsocker
2 msk risvinäger
2 msk mjölk efter eget val
1 msk tomatpuré
1 msk olja
1 tsk vitlökspulver
1 tsk ingefärspulver
1 tsk majsstärkelse blandat med 1 msk vatten
Extra:
Ris
Salladslök
Sesamfrö
Så här gör du:
Börja med att skära seitan och champinjoner i mindre bitar. Häll dem i en skål och häll på majsstärkelsen. Rör runt ordentligt. Stek det på en varm platta med lite olja i ca 5 minuter. Ställ det åt sidan medans såsen tillagas.
Häll i ingredienserna till såsen i en gryta. Värm såsen långsamt till den börjar koka lite. Tillsätt då majsstärkelsen under omrörning och låt det sjuda i några minuter. Häll ner seitan och champinjonerna och rör runt.
Servera med ris, finhackad salladslök och rostade sesamfrön och en god, spröd sallad.