Asiatiskinspirerad seitan med svamp och ris

Härlig, enkel och snabbt tillagad är denna asiatiskinspirerade rätt med seitan och svamp. 


Ingredienser:


400 g Edgy Veggie Seitan

350 g champinjoner

15 g majsstärkelse

Olja



Såsen:
1½ dl soyasås

3 msk brunt farinsocker

2 msk risvinäger

2 msk mjölk efter eget val

1 msk tomatpuré
1 msk olja
1 tsk vitlökspulver
1 tsk ingefärspulver
1 tsk majsstärkelse blandat med 1 msk vatten

 

Extra:

Ris
Salladslök

Sesamfrö


Så här gör du:


Börja med att skära seitan och champinjoner i mindre bitar. Häll dem i en skål och häll på majsstärkelsen. Rör runt ordentligt. Stek det på en varm platta med lite olja i ca 5 minuter. Ställ det åt sidan medans såsen tillagas.

Häll i ingredienserna till såsen i en gryta. Värm såsen långsamt till den börjar koka lite. Tillsätt då majsstärkelsen under omrörning och låt det sjuda i några minuter. Häll ner seitan och champinjonerna och rör runt. 

Servera med ris, finhackad salladslök och rostade sesamfrön och en god, spröd sallad.