Asian inspired pirogger med mango chutney

Läckra vegetariska piroger med proteinrik fyllning. Perfekta till picknick eller matlådan dagen därpå.

Recept till 4 personer 


Ingredienser:
Deg:
250 g Fullkornsmjöl
150 g vatten
20 g extra jungfruolja
1 msk salt

Fyllning:
1 påse Edgy Veggie Granulat
3 dl vatten
150 g champinjoner
1 st rödlök
1 st morot, riven
1 msk sojasås
Vitlökspulver
Malen ingefära
Salt och peppar 

Mango chutney:
1 medelstor mogen mango (200 g frukt)
1 msk russin
1 msk socker
1 msk hackad jalapeño eller chili
1 msk citronsaft
1 tsk vittvinsvinäger
Malen ingefära
Vitlökspulver
Nyhackad koriander


Så här gör du:
Deg: Lägg mjöl och salt i en stor skål och blanda ihop. Tillsätt oljan och knåda in den i mjölet. Tillsätt vatten och knåda ytterligar i ca 5. min. Om degen är för våt tillsätt mer mjöl och om degen är för torr tillsätt mer vatten.Skydda med en handduk och låt degen ligga och vila i ca. 40 min. Förbered fyllningen under tiden.

Fyllning: Blötlägg Edgy Veggie i 3 dl kokande vatten. Hacka lök och svamp fint och stek dem i ca 10 minuter tills de får fin färg.
Häll av överbliven vatten från Edgy Veggien och blanda ner riven morot , sojasås, malen ingefära, vitlökspulver, salt och peppar efter smak. Låt fyllningen svalna.

Mango chutney: Skär mango i små tärningar. Lägg alla ingredienser förutom koriandern i en gryta och låt sjuda i 30 minuter. Kom ihåg att röra om i grytan. Häll upp chutneyn i en burk tillsätt nyhackad koriander. Förvara i kylskåp. 

När degen har vilat ta upp den och knåda lite igen. Dela upp degen i 8 lika delar och kavla ut bitarna till rundlar ca ½ - 1 cm tjock. Lägg en sked av fyllningen i mitten av varje cirkel och tryck ihop sidorna med en gaffel. Se till att ändarna är helt stängda. Pensla dem ev med lite mandelmjölk och baka av dem i ca. 30 min. på 200 ° C. Vänd pirogerna efter 15 minuter så de får färg på båda sidorna.  

Servera med en härlig sallad och mango chutney.